Alles over een uitvaart in Amstelveen

Locaties voor uitvaartplechtigheid

Inwoners van Amstelveen kiezen er meestal voor om de uitvaartplechtigheid te houden op een ‘standaard uitvaartlocatie’. Denk bijvoorbeeld aan de aula in het uitvaartcentrum, crematorium of begraafplaats. Ook worden veel plechtigheden gehouden in de kerk. Een kerk die nog vaak wordt gebruikt voor uitvaartplechtigheden is de Heilige Geest aan de Haagbeuklaan in Amstelveen. Maar het komt ook voor dat families besluiten om de plechtigheid te houden op een locatie die helemaal niets met de uitvaartbranche te maken heeft.

Uitvaart in aula Zorgvlied

 Uitvaart in aula Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied heeft een mooie aula die mogelijkheden biedt voor het houden van de plechtigheid. De meeste families huren de aula van Zorgvlied voor dertig minuten. Men moet van te voren goed overleggen over wie er spreken en hoe lang men de tijd krijgt om te spreken want uitlopen is niet mogelijk. De aula kan op verzoek van de familie worden aankleed met diverse extra’s zoals kaarsen en bloemen. Er zijn tachtig zitplaatsen en mensen kunnen er met een rolstoel naar binnen.

Het is mogelijk om muziek af te spelen in de aula of om er live muziek te laten spelen. Als de muziek afgespeeld moet worden dan moet Zorgvlied de muziek een werkdag van tevoren in bezit hebben. Dat kan dus betekenen dat families die op maandag een uitvaart houden al op de vrijdag ervoor de muziekbestanden moeten aanleveren. Films kunnen worden vertoond vanaf de eigen laptop die aangesloten kan worden om een HDMI of VGA kabel.

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden in de aula van Zorgvlied op de website van de gemeente Amstelveen.

Plechtigheid in ’t Oude Dorp van Amstelveen

Mensen zijn helemaal vrij in de keuze van de locatie waar ze de uitvaartplechtigheid willen houden in Amstelveen. Vroeger koos men vrijwel altijd voor een traditionele locatie maar tegenwoordig willen steeds meer mensen dat de uitvaart wordt gehouden op een locatie waar ze bij leven en welzijn ook graag komen.

Zo is het heel goed mogelijk om de uitvaartplechtigheid te houden in bijvoorbeeld een café of restaurant in ’t Oude Dorp van Amstelveen. Veel uitbaters willen hun locaties graag ter beschikking stellen voor uitvaartplechtigheden. Deze moeten dan wel worden gehouden op tijdstippen waarop het café of restaurant doorgaans is gesloten. Als de familie een locatie op het oog heeft kan er het beste even gebeld worden met de betreffende gelegenheid om te vragen of het mogelijk is om er een uitvaartplechtigheid te houden. Uw uitvaartondernemer kan dit ook voor u uitzoeken en organiseren.

Als de uitvaart wordt gehouden op een andere locatie dan op Zorgvlied of in een crematorium wordt de overledene na de plechtigheid overgebracht naar de begraafplaats of het crematorium. Soms kiest de familie er voor om alleen met de directe nabestaanden mee te gaan naar het crematorium of de begraafplaats. Maar het kan ook dat iedereen meekomt. Soms is het ook mogelijk om de condoleance te houden op dezelfde locatie. Kijk voor meer informatie daarover in het hoofdstuk Condoleance in Amstelveen.

Plechtigheid in eigen huis of achtertuin

Als er thuis voldoende ruimte is om alle belangstellenden te ontvangen dan kan het een mogelijkheid zijn om de uitvaart thuis te houden. In dat geval moeten doorgaans wel een aantal zaken worden geregeld om iedereen op een goede manier te kunnen ontvangen. Denk aan parkeergelegenheden, catering, zitplaatsen, geluidsfaciliteiten etc. De uitvaartondernemer weet precies wat er geregeld moet worden en kan aan de hand van de wensen van de familie zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld. Soms willen families alles het liefst zelf regelen, dat kan natuurlijk ook. Maar de dagen tussen het overlijden van een dierbare en het afscheid zijn zwaar en emotioneel. Voor de meeste nabestaanden is het dan bijna niet mogelijk om zelf alles goed te kunnen organiseren en voorbereiden.

Uitvaart in de Stadsschouwburg

Uitvaart in de Stadsschouwburg

De Stadsschouwburg in Amstelveen wordt soms ook gebruikt als locatie voor een uitvaartplechtigheid. Het is een mooie locatie waar bovendien alle benodigde faciliteiten als licht en geluid al aanwezig zijn. Ook is er ruimte om grote gezelschappen te kunnen ontvangen bij een uitvaart. De Stadsschouwburg kan ook worden gebruikt om de condoleance te houden na de plechtigheid. Tussendoor wordt de overledene dan begraven of gecremeerd.

Kijk voor de mogelijkheden op de website van de Stadsschouwburg Amstelveen.

Openlucht uitvaart in het Amsterdamse bos

In het Amsterdamse bos worden soms openlucht uitvaartplechtigheden gehouden. Het prachtige stadsbos biedt voldoende ruimte voor groepen mensen om samen te komen voor een afscheid.

Soms maken families gebruik van een uitvaartbus omdat deze meestal beschikken over diverse faciliteiten die het mogelijk maken om een uitvaart in de openlucht te houden. Denk bijvoorbeeld aan een geluidsset zodat sprekers goed te verstaan zijn.

Het is wel de bedoeling dat families er zelf voor zorgen dat er geen rommel wordt achtergelaten op de plek waar de uitvaart is gehouden. Het Amsterdamse bos beschikt ook over verschillende voorzieningen waar groepen mensen binnen ontvangen kunnen worden. Kijk voor informatie en contact gegevens op www.amsterdamsebos.nl.

Overlijden in Amstelveen melden?
Bel nu direct: 06 4897 4500