Alles over een uitvaart in Amstelveen

Bekende Nederlanders op Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied wordt door zijn bijzondere uitstraling ook wel eens het Père-Lachaise van Nederland genoemd. Père-Lachaise is misschien wel de bekendste begraafplaats op de wereld. Daar liggen diverse grootheden uit het verleden begraven zoals Jim Morrison, Maria Callas en Édith Piaf. Zorgvlied wordt vergeleken met de Franse begraafplaats vanwege haar bijzondere en gevarieerde samenstelling. Op bijna geen enkele begraafplaats in Nederland is zoveel mogelijk als op Zorgvlied.

Begraafplaats Zorgvlied heeft een grote aantrekkingskracht op bekende Nederlanders. In de loop de jaren zijn er tientallen bekende Nederlands begraven op Zorgvlied. Er worden tegenwoordig zelfs rondleidingen gegeven langs graven van bijvoorbeeld, Herman Brood, Joop Doderer, Hans van Mierlo, Wubbo Ockels, Manfred Langer, Frans Halsema, Seth Gaaikema, Harry Mullisch, Antonie Kamerling, Ramses Shaffy, Annie M.G. Smidt en vele andere.

bekendheden uit de (recente) geschiedenis

Hieronder zijn een aantal video’s te bekijken van het afscheid van een aantal bekende Nederlanders die zijn begraven op Zorgvlied.

Seth Gaaikema

Cabaretier Seth Gaaikema overleed op 21 oktober 2014. Gaaikema begon zijn carrière als tekstschrijver voor onder andere Wim Kan. Gaaikema brak in 1970 door met zijn succesvolle oudejaarsconference Tien Miljoen Geboden. Gaaikema is begraven op begraafplaats Zorgvlied.Wubbo Ockels

Herman Brood

Herman Brood werd na zijn dood eerst gecremeerd in crematorium Westgaarde. Zijn as is begraven op begraafplaats Zorgvlied met op het graf ook de urn met de as van zijn moeder. Op het graf van Herman Brood staat een groot en bijzonder monument.

Antonie KamerlingOscar Carré

Oscar Carré is bijgezet in een mausoleum op begraafplaats Zorgvlied. In de onderstaande film van AT5 uit 2014 gaat het over het onderhoud van het monument.Manfred Langer

Hans van Mierlo
Harry Mulisch
Ramses Shaffy

Deze film laat niet de uitvaart zien van Ramses Shaffy maar een van zijn mooie nummers Pastorale die hij hier zong met Liesbeth List.Bekijk de hele lijst op Wikipedia. Kijk in het hoofdstuk Begraafplaats in Amstelveen voor meer informatie over Zorgvlied.

Overlijden in regio Amstelveen melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112